Voor ieder seizoen een zijden bloem!

dinsdag 23 januari, 2024

(mijn Voorjaarsbouquet)

Zijden bloemen zijn duurzamer dan de “verse” variant

Het is altijd genieten als ik een bos bloemen krijg of als ik een keer mijzelf verwen met zo’n eyecatcher op mijn eettafel. Bloemen zijn een natuurlijk product, maar niet zeer duurzaam. Als ik geluk heb, kan ik ze anderhalve week mooi houden, maar dat is toch vaak de uiterste houdbaarheid. Het klinkt gek maar het zijden-plastic alternatief is veel duurzamer dan “verse” bloemen. Ook deze “kunst” variant brengt warmte en sfeer in mijn interieur, zonder dat ik ernaar hoef om te kijken.

Varieer met de seizoenen

Ook al hoef je niet te variëren met zijden bloemen omdat deze verlept zijn, variatie in soorten bossen draagt wel bij aan een verrassingselement in het interieur. Onder de titel van deze blog zie je een foto van mijn wit-blauwe Voorjaarsvariant en mijn Kersvariant had weer meer rood en glitters. Ik ben van plan vier bossen aan te schaffen, zodat ik ieder seizoen kan wisselen. Op dit moment mis is dus nog de “Zomer-“ en “Najaarsvariant”.

De investeringen naast elkaar gezet

  • Voor iedere bos hoogwaardige handgeschikte zijden bloemen ben ik ongeveer € 100,- kwijt. Deze investering is dus eenmalig. Per vier bossen kom ik dan op € 400,- voor vele jaren bloemen.
  • Voor iedere bos verse bloemen betaal ik al snel € 20,-. Als ik uitga van een houdbaarheid van 14 dagen en geen bloemen koop in de 10 weken vakantie, dan koop ik voor (52 weken-10 weken) 42 weken 21 bossen bloemen. In het totaal ben ik dan € 420,- per jaar kwijt.

Binnen een jaar is de investering in goede kwaliteit zijden bloemen dus al terugverdient ten opzichte van de echte variant.

(mijn Kerstbouquet)

Lokaal onderscheid door tuincentrum ’t Vaarderhoogt in #Soest

Niet ieder bouquet zijden bloemen is van dezelfde kwaliteit. Het is daarom zeker de moeite waard om in dit woonaccessoire te investeren. De kwaliteit wordt niet alleen bepaalt door de losse bloemen of groen, maar ook door het binden van de bloemen. Ons lokaal tuincentrum ’t Vaarderhoogt in Soest heeft hiervoor een echte specialist. Zij heeft het vak geleerd met echte bloemen en bindt nu met veel passie zijdenbloemen tot een mooie bos. De kunst van het binden is het bijsnijden van de lengtes van de stelen en het schikken van de kleuren en soorten bloemen tot een mooi geheel.

Dit is een echt vakmanschap, maar de keuze van de bloemen blijft gelukkig voor mijzelf. Zo krijgt ieder bouquet ook mijn handtekening met zich mee.

Mis je de geur niet?

Als ik toch kritisch verse en zijden bloemen met elkaar vergelijk, dan is het grootste gemis de geur van verse bloemen. Voor mij moeten er dan geen lelies zitten in het echte bouquet, want dan krijg ik binnen een dag tranende ogen door de allergie. Natuurlijk zijn ook alle echte bouquets welkom, ik beschik over voldoende vazen om ze in te doen en mooie plekjes in mijn huiskamer op ze neer te zetten. De combi verse en zijden bloemen misstaat echt niet bij mij thuis.

Koop zelf voor ieder seizoen een bloem en krijg een vers bouquet voor de pret!
Inge Oeseburg @4Growth Retail marketing & research.Laat een reactie achter

drs. Inge Oeseburg SMP
adviseur en interim manager
06 30 46 77 20
info@4growth.nl

LinkedIn Twitter
opmaak: www.TiemeDekker.nl